Fysiotherapie van der Zijden Amstenrade


Fysiotherapie van der Zijden Amstenrade

Fysiotherapie van der Zijden
Hoofdstraat 39
6436CB Amstenrade

E-mail: info@fysiotherapievanderzijden.nl
Telefoon: 046 4423893


Dry needling

Dry needling is een nieuwe behandeling binnen de fysiotherapie.

Het betreft een speciale techniek waarmee spieren aangeprikt worden met een fijne dunne (acupunctuur) naald. Er wordt hierbij geen vloeistof gebruikt. Vandaar de naam "Dry (droog) Needling".

Na behandeling kan de spier direct en langdurig ontspannen. Deze methode is inzetbaar bij zogenaamde "triggerpoints". Dit zijn harde plaatsen in de spier. Deze triggerpoints zijn ofwel rond van vorm ofwel vormen ze lange spierstrengen in de spier.

De fysiotherapeut kan deze triggerpoints opsporen door uw spieren na te voelen. Deze plekken voelen hard en pijnlijk aan. We zien dit bijvoorbeeld vaak bij: Tenniselleboog, hoofdpijn, nek en rugklachten, overbelastingsklachten, (oude )sportblessures, uitstralingsklachten en nog veel meer.

Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Acupunctuur werkt op meridianen en energiebanen in het lichaam en wordt vlak onder de huid toegepast. Dry needling richt zich direct op de spier, ook de dieper gelegen spieren.

Binnen onze praktijk is Francis Gommans de fysiotherapeute die geschoold is in het toepassen van dry needling.

Ze heeft alle cursussen gevolgd die mogelijk zijn binnen de dry needling en is daarmee bevoegd ook hoofd en kaak klachten met dry needling te behandelen. Wilt u graag meer lezen over dry needling? Bezoek dan de volgende website eens: www.dryneedling.nl

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling?
Mail of bel 046 4423893 of 06 473 84 555.Dry needling Amstenrade

Dry needling

Naar boven